Islamic Widget

Yamaha Raider

Yamaha Raider
My Yamaha Raider 2010
CLICK the links below to Visit Me at.....

MY FACEBOOK

And join me at.....

BERSATU BIKERS CLUB (FACEBOOK GROUP PAGE)

or...

visit the OFFICIAL BLOGSPOT FOR BERSATU BIKERS CLUB



"safe ride.. enjoy the beautiful world"

BERSATU BIKERS CLUB OFFICIAL BLOGSPOT

dah lama aku impikan utk membuat blogspot pasal BBC ni.. cuma masalahnya nak layan blog aku yg satu ni pun dah cukup mls.. pernah juga aku dan rakan biker yg lain cuba utk mbuat blogspot rasmi utk BBC tapi tak jalan2.. memang malas sgt... tambah2 lagi kekurangan bahan utk d kongsikan bersama.. gambar, cerita, events, news... mungkin sebab pekerjaan aku ni membuatkan aku tak active sangat dalam BBC. walau mcm mana pun aku tetap happy dengan bike club aku ni.. brothers & sisters dlm club BBC memang best2... aku pernah dipelawa utk join kelab KEKAL, PEMODA, Brunei Sport Bikers (time aku masih pakai Yamaha R6 dulu) dan juga Independent. Tapi aku terfikir kenapa mesti noto besar geng dengan moto besar? kenapa mesti konvoi tanpa moto kecil atau skuter? tapi dlm BBC semua rojak... apa saja motor kitorang tak pandang hina. nak join konvoi join la.. lagi best ramai2.. skuter, sportbike, cruisers... sebab tu club ni dinamakan BERSATU BIKERS CLUB

pendek cerita... kalau korang nak tau apa yg sedang, telah dan akan berlaku dlm BBC.. jom kita skodeng kat BERSATU BIKERS CLUB

~ Khamis, 25 Februari 2010 0 comments

BERSATU BIKERS CLUB GROUP PAGE IN FACEBOOK



Bersatu Bikers Club telah mempunyai group page dlm Facebook
so aku harap rakan2 bikers BBC yg mempunyai facebook dpt join BBC group page ni..
senang kalau nak share pasal event, upload gambar, atau reminder.
kalau yang belum ada facebook.. pandai2 la memajukan diri & sign up kat facebook..
hehehehe

klik link BBC FACEBOOK di sini


kepada bikers lain yg belum atau bukan ahli. boleh la join BBC..
daripada main motor masuk club yg takde lesen (outlaw) lagi best join BBC
best kalau nak konvoi2 ke negara jiran..
boleh riding sambil membuat kerja2 amal yg dianjurkan oleh BBC


jenis motor yg diperlukan utk menjadi ahli?
semua jenis motorsikal tak kira apa jenis dan kuasa

yg takde motorsikal pun kitorg layan..

hehehehe

jom jadi geng BBC yg sah di sisi undang2 negara.. cewah...

~ Selasa, 23 Februari 2010 0 comments

2 Bikes, 2 Persons, 2 Videos, Same Time & Locations

if u can't play the video here.. please click the link below

LINK -----> Yamaha Majesty 250 & Yamaha Raider '10



cuti ari minggu y
g panas memang rugi kalau tak diisi dgn aktiviti yg best2.. pada mulanya aku dan sepupu ku planning nak pegi breakfast di pekan daerah kitorang..

tapi bila aku berada di rumahnya aku berfikir kalau sekadar lepak breakfast mesti tak best.. jadi aku terus bagitau dgn dia supaya membawa kamera digital nya sekali...

Kitorang sampai kat pekan Tutong agak lewat kira2 dlm pukul 11am.. roti canai dah takde lagi.. so kitorang pekena nasi beryani kambing.. fuh.. sedap!!

Bila dah bosan lepak 1jam 30min kat restoran tu, kitorang lepak lagi kat Hua Ho Mall Tutong sampai la ke pukul 3pm dan bermula la projek video kitorang utk menghilangkan boring.. hasilnya.....


2 Bikes, 2 Persons, 2 Videos, Same Time & Location
(fun ride day)


Yamaha Majesty
video



Yamaha Raider 2010
video

~ 0 comments

I Follow them... =)