Islamic Widget

Yamaha Raider

Yamaha Raider
My Yamaha Raider 2010
CLICK the links below to Visit Me at.....

MY FACEBOOK

And join me at.....

BERSATU BIKERS CLUB (FACEBOOK GROUP PAGE)

or...

visit the OFFICIAL BLOGSPOT FOR BERSATU BIKERS CLUB



"safe ride.. enjoy the beautiful world"

My new YAMAHA RAIDER (candy red year 2010) available in U.S and Brunei Darussalam only...

CLICK HERE for Yamaha Raider's official site

The chopper-inspired Raider is pure Star,designed and engineered by the world's best bike builders.



my license plate : BAA6380, my d.o.b : 6-3-80 my hp : 8**6380 (dst) 8**6380 (bmob) i'm so in love with '6380' XD



Custom 5-spoke wheels carry a 120/70-21-inch bias tire up front, the tallest ever on a Star.



113-cubic-inch (1854cc) air-cooled, OHV with 4 valves per cylinder, pushrod 48-degree V-twin pumps out max torque at just 2500 rpm and max power at 4500 rpm for powerful, relaxed cruising.



Custom 5-spoke wheels carry a wide, 210/40-18 radial out back—the widest ever on a Star.



Cool, tank-mounted instrumentation complements the custom look, and contains analog speedometer and fuel gauge, along with twin digital tripmeters, odometer and self-diagnostics.



Two-into-one-into-two exhaust with Exhaust Ultimate Power valve (EXUP®) inside boosts torque in the 2500-3500-rpm range.



Jewel-like fit and finish, and Star quality paint, chrome and attention to detail are evident all over the Raider.



Bright multi-reflector headlight and amber turn signals behind clear lenses give a custom look.



LED taillight and amber turn signals behind clear lenses give a custom look.



EXTREMELY DEADLY BIOHAZARD RIDER

~ Isnin, 7 Disember 2009 0 comments

Pre-updated

aduii.... lama tak update... aku belum ada bahan lagi nak update..
cerita terkini secara ringkas...
(kalau aku rajin aku update betul2 la.. heheh)
  • aku dah ada girlfriend.. hahahah (so lame... =.=")
  • aku dah jual sportbike aku Yamaha YZF R6
  • pastu beli Yamaha Raider (1900cc model 2010)
  • Dari sorg sportbiker dah tukar jadik easyrider
  • Aku dapat tahu Yamaha Raider hanya d jual d USA & Brunei sahaja XD

~ Ahad, 6 Disember 2009 0 comments

A video dedicated for Maisarah...

i've made this video
especially for her
took me almost 6hrs to complete it
with few minor mistakes
but still make me happy
coz i've did something sweet for her
n i've never been so sweet to a girl like this b4
*blush blush*
(^o^)


Cassis by Gazette
with lyrics and translations
video

"No matter how far apart we are, let's believe in each other"

~ Khamis, 22 Oktober 2009 0 comments

Night Ride & Lepak with them....

HARLEY DAVIDSONS!!!


Gonna Love this Road King Classic


Yamaha FZ6 S2



The 'wife' Sportster custom 883cc and the 'hubby' Road King Classic 1584cc



Yamaha YZF R6 09



Them!!



Them!!!

~ Sabtu, 17 Oktober 2009 0 comments

Aku bermain drum, jamming dgn adik2 ku utk MENYUMBANGKAN beberapa lagu...

No cover songs.... kord main hentam kromo je.. janji jadi lagu...
video

~ Selasa, 13 Oktober 2009 0 comments

BWN - DXB - LHR - DXB - BWN TRIP (01st - 05th OCT 2009)

Jom tengok2 gambar trip aku kali ni...
colleague aku best2 jugak la org nye..
so aku pun rasa best je nak tangkap gambar
hehehehehe
enjoy.....





Iklan Terbaru biskut Oreo...sedap sehingga tak nampak ape2...



Senior aku...Ridzuan...memang krek dia ni...




Senior aku... Nasib. Kenal sejak aku masih skolah g...
lawak gila dia ni...
tengok jambul dia pun dah lawak..
kui kui kui




Tengok dia buat lawak hodoh... meluat aku tengok...




Memang menyampah aku tengok... so aku kasi sebijik la...




tgh santai di bilik tamu apartment kitorang kat dubai




nampak mcm sombong je muka aku... hehehehe




Tengok la gaya c Nasib tu bila org nak tangkap gambar tak penah nak serius..





nak turun bawah tanah (dubai metro station)





mana nak pegi ni? kecik je tulisan dia...





memang takde keje ni...





sebok je nak ikut amik gambar cam aku...





tengok ape??




muka aku macam nampak pelik je kat gambar ni





jejaka2 macho...
Akmal, Nobbiey & Rosazri






muka2 gangster kat dubai...






skali skala tukar style amik gambar best jugak
heheheheh



~ Jumaat, 2 Oktober 2009 0 comments

Once A Cupid....

I was once a cupid
But now i'm a fallen angel
Destined to fly broken and crazy
But too strong to cry

The peace which will be never again

is ruined again and again
what left is only a dream that brings a tiny bit of happiness

Through this freezing pain
i learned about dreams
if i could make it all go away
i'd have no use for this heart
so i can forget this sadness

The pure red heart will soon turn to black
and i'm slowly turn into a speed demon
where there's no wish for other things
except for live and die in speed


So, no matter how much i get hurt
nothing can stop me anymore
even if i come to the end of my life
there's something important that i shall never forget
is the fact i was once a cupid


(^_^)


ZN
26th Sept 2009



~ Jumaat, 25 September 2009 1 comments

Makluman Awal untuk BBC Members "BBC TOURS TO KOTA KINABALU"

BBC tour bersama S1 ke Kota Kinabalu, Sabah pada 4hb Januari 2010 sehingga 7hb Januari 2010.

Acara :

Isnin, 4hb Januari 2010
  • BBC jelajah ke Daerah Keningau (bermalam 1 mlm di Hotel Queen)
  • Dinner bersama Keningau Bikers Club
  • (Ahli BBC diminta membawa bersama uniform no.1)
Selasa, 5hb Januari 2010
  • BBC menunju ke bandar Kota Kinabalu (bermalam 2 mlm di Hotel Deelton)
  • Full day shopping
Rabu, 6hb Januari 2010
  • BBC tour ke Nasional Park, Kundangsan dan Poring (air panas) Ranau
Khamis, 7hb Januari 2010
  • BBC balik ke Brunei

kepada siapa-siapa ahli BBC yg ingin menyertai sila contact S1, TQ
(^_^)v

~ Khamis, 24 September 2009 0 comments

Video aku dan Yamaha YZF R6 09 milik ku...

Fuh...
(^_^)"

dah lama aku planning nak buat satu video time aku main moto
akhirnya terlaksana jugak impian aku tu
cuma video aku top speed kat highway belum tercapai lagi
tapi buat masa ni aku rasa puas hati
walaupun video ni tak seberapa tapi aku enjoy tengok balik2..
hehehe
aku tak tau la korang enjoy ke tak..
tapi tak kisah la..
janji aku happy..
video
aku tau aku tak nampak mcm sportrider pro
atau pun seperti valentino rossi
lagi pun aku tak pakai full race suit (memang aku takde benda tu)
jadi skill biasa2 je la ek...
nak lebih2 nanti jatuh naya je..
hehehehe
happy nye aku~~~
\(^o^)/



~ Ahad, 13 September 2009 0 comments

Lepak at Dunes Cafe + Sahur at Dynasty

Manila Flight (MNL - BWN) 5th Sept 2009

I Follow them... =)