Islamic Widget

Yamaha Raider

Yamaha Raider
My Yamaha Raider 2010
CLICK the links below to Visit Me at.....

MY FACEBOOK

And join me at.....

BERSATU BIKERS CLUB (FACEBOOK GROUP PAGE)

or...

visit the OFFICIAL BLOGSPOT FOR BERSATU BIKERS CLUB



"safe ride.. enjoy the beautiful world"

Beli Handphone Baru (^_^)


Wah~~~~ akhirnya sampai jugak cita2 aku nak beli HP baru ni... dah lama aku berfikir panjang sama ada nak beli yang ni, atau yang itu, atau pun tak payah beli langsung.. hehehe tapi ku gagahi utk membeli HP baru sbb selama ni HP yg aku pakai adalah NOKIA E75 milik adikku... sebab HP lama aku SONY ERICSSON K850i memang bermasalah dengan screen dia.. dah 3x aku hantar baiki kat kedai dan 3x tu jugak dia rosak.. sebab tu aku pinjam HP adikku buat sementara waktu.

Bila aku terasa dah lama sangat aku pinjam HP adik aku tu, aku pun rasa serba salah jugak.. last2 aku pun try la tengok2 HP yg latest2 di pasaran sekarang.. aku agak2 sebulan lebih aku pilih2 nak beli yg mana satu.. memang aku akui yg aku ni sangat2 cerewet dalam membeli apa saja jenis gadget. bila nampak benda tu, rasa nak beli tapi aku fikir betul2 "nak beli ke tak~ nak beli ke tak~" yg mana selalunya aku tak jadi beli.. heheheheh

So, setelah penelitian yang mendalam, fikiran semasak2nya aku pun mengambil keputusan utk membeli HTC GOOGLE NEXUS ONE dengan harga B$1,025(RM2,414) (converted by using XE - Universal Currency Converter)

Fuh!! memang tiada penyesalan utk memiliki HTC NEXUS ONE ni... mungkin orang nak kata HP ni ikut style APPLE IPHONE dan banyak member2 aku yg pakai Iphone suruh aku beli HP yg sama dengan diorang sbb Iphone ni best dgn applications. hmm aku memang setuju pasal kelebihan Iphone tu.. tapi tak terfikir ke Iphone 3gs sebenarnya dah lapuk? kenapa aku mesti beli
Iphone yg lebih mahal dari HTC sedangkan Iphone dah lama bertapak di dalam kedai? kedua, applications tu tak semua orang nak beli... so, nak dptkan applications yg canggih Iphone tu terpaksa di'JAILBREAK'kan. Tanpa jailbreak, iphone cuma la telefon canggih yang kena bayar utk mendapatkan applications.

Operating System bagi HTC N1 adalah Android OS, v2.1 (Eclair) merupakan operating system yg terbaru dalam dunia HP. memang mcm2 la kelebihan system ni... nak tau? jom baca apa yg best tentang HTC Nexus One ni... (copy & paste from other website)

# The Nexus One runs on Android 2.1, a version of the platform's Eclair software, which offers advanced applications and features including:

# Google Maps Navigation: offering turn-by-turn driving directions with voice output.
# Email: multiple Gmail accounts; universal inbox and Exchange support.
# Phone book: aggregate contacts from multiple sources, including Facebook.
# Quick Contacts: easily switch between communication and social applications.
# Android Market: access to more than 18,000 applications.

In addition, the Nexus One introduces new functionality and software enhancements:

# Enter text without typing.
# Use a voice-enabled keyboard for all text fields: speak a text message, instant message, tweet, Facebook update, or complete an email.
# Tell your phone what you want it to do.
# Search Google, call contacts, or get driving directions by just speaking into your phone.
# Take personalization to the next level.
# Dynamic, interactive, live wallpapers react to the touch of a finger.
# More widgets and five home screen panels allow for further device customization.
# Capture camera-quality pictures and video with your device.
# 5 megapixel camera includes LED flash, auto focus, zoom, white balance and color effects.
# View pictures and Picasa Web Albums in the new 3D Gallery.
# Record Hi-Res MPEG4 video, and then upload to YouTube with one click.
# Read your voicemail messages.
# Get transcribed voicemail with Google Voice integration, without changing your number.

ha~ aku rasa2 sekarang, kepopulariti Iphone telah menurun semenjak OS Android ni semakin banyak di pasaran... so, Apple inc sekarang mesti tengah susah hati dan berhempas pulas mencipta OS baru.. cuma aku harap2 jgn la Iphone lagi... orang lain dah keluar bermacam2 jenis HP baru.. Apple inc cuma ada Iphone je..
Samsung S8500 Wave, HTC Google Nexus One & Apple Iphone 3GS

Ok, aku nak sambung 'bermain' dengan HP baru aku ni... korang nak tau lebih pasal HP baru aku ni dari segi spectications, reviews & lain2?? click sini----> HTC GOOGLE NEXUS ONE ataupun korang rasa2 nak beli HP baru tapi tak tau mana satu yang betul2 menepati cita rasa... tengok2 la kat www.gsmarena.com. (^_^)v

ADIOS!!!

~ Ahad, 28 Mac 2010 0 comments

Clean Your Kidneys in Less Than $1

CLEAN YOUR KIDNEYS IN LESS THAN $1

Years pass by and our kidneys are filtering the blood by removing salt, poison and any unwanted entering our body. With time, the salt accumulates and this needs to undergo cleaning treatments and how are we going to overcome this?

It is very easy, first take a bunch of parsley (Daun Ketumbar) and wash it clean

Then cut it in small pieces and put it in a pot and pour clean water and boil it for ten minutes and let it cool down and then filter it and pour in a clean bottle and keep it inside refrigerator to cool.

Drink one glass daily and you will notice all salt and other accumulated poison coming out of your kidney by urination also you will be able to notice the difference which you never felt before.

Parsley is known as best cleaning treatment for kidneys and it is natural!


~ Isnin, 22 Mac 2010 0 comments

Crocs Sandals: Are They Dangerous on Escalators?


i've just recieve an email from a regular email sender.. and the contains were really shocks me.. a nice and easy to wear crocs sandals are dangerous?? well, i'm not the brand's fan but i saw lots of friends are wearing the sandals... so does it really dangerous?

so, here's the story i've copied...

Kids love their Crocs. The brightly-colored, odd-looking shoes are an international phenomenon, with more than 50 million pairs sold.

The company markets them as a comfortable all-purpose shoe. But more and more cases are popping up across the country in which parents say their children have been injured while wearing Crocs on escalators.

5-year-old Isabella Payne, of Huntsville, Alabama, lost her big toenail and needed stitches after her mom says her Croc got stuck in an airport escalator just two weeks ago.

Isabella's mom says, "She was just screaming, 'Mom, Mom!' Any kind of parent that's ever had a child be injured…it was this horrific blood-curdling scream."

6-year-old Brodie Horn was wearing Crocs when his parents say one was pulled into an escalator at the Atlanta airport. "He was standing," Brodie's mother tells INSIDE EDITION, "So I believe it got stuck and pulled like this," she says describing the incident. His mom says his foot was stuck for an agonizing ten minutes before someone helped them get it out.

"It looked mangled," she continued. "There were lots of gashes where the escalator stairs had kind of pushed against his toe."

Kathleen Huddy of the Good Housekeeping Institute says Crocs are great for the pool or beach, but kids should not be allowed to wear them on escalators. If a Croc "gets stuck…it can't be pulled out easily."

INSIDE EDITION asked Robert Belcher, an inspector with the Excel Elevator and Escalator Corporation, to demonstrate to Senior Investigative Correspondent Matt Meagher what might happen when a Croc is pressed against the side of a moving escalator.

"That would definitely do some damage to a child's foot," Belcher says, demonstrating how a Croc might be pulled in by the machine.

Other types of footwear like sneakers with dangling laces and flip flops have also been involved in many escalator injuries. But parents of some of the kids injured while wearing Crocs believe the rubbery texture of the shoe can stick to the side of the escalator and get pulled in.

Attorney Andrew Laskin represents two families who are suing Crocs for negligence after they say their kids were injured on escalators. Laskin says, "Crocs has a duty to warn parents of the danger inherent in its shoe."

Crocs denies the allegations in the lawsuits, and in a statement to INSIDE EDITION says that "consumer safety is a top priority." They continue on to say that "several factors can contribute to accidents, including escalator design and maintenance...and improper use." Crocs maintains that "parents should supervise and assist children on escalators."

That is of little consolation to Isabella Payne. Isabella's mother says, "Children just walking, parents and even older children need to know that they can have their feet mangled by an escalator because of these shoes."

More stories about Crocs Sandals accidents HERE


~ Ahad, 21 Mac 2010 0 comments

Fly on board with Yusuf Islam


Siapa yg tak kenal dengan Yusuf Islam? mungkin budak2 sekarang takkan tahu siapa Yusuf Islam... suatu ketika di zaman 70'an beliau merupakan idola & pujaan muda-mudi di London dan juga seluruh dunia muzik.. beliau amat disanjungi dan ketika itu beliau memang terkenal dengan nama Cat Stevens dan kemudiannya menukar namanya sebagai Yusuf Islam setelah beliau mengucapkan dua kalimah syahadah dan menjadi seorang Muslim pada tahun 1977..

Aku memang tak kenal sgt dengan kisah Yusuf Islam ni.. tapi ketika aku masih remaja memang aku tahu tentang kewujudan beliau.. tak sangka pula aku pada 20hb Mac 2010, ketika aku bekerja dari London Heathrow menuju Dubai, Yusuf Islam ada bersama di dalam penerbangan kami... memang aku teruja sangat dengan kehadiran beliau.. jadi aku mengambil kesempatan untuk bergambar dengannya dan meminta tandatangan sebagai kenang-kenangan bertemu dengannya...

Aku amat mengagumi dengan keperibadian Yusuf Islam, seorang yang pendiam, betutur dengan lemah lembut dan sentiasa tersenyum apa bila bercakap dgn kakitangan kabin. malah Pilot kami 1st Officer Brad Baldwin dari Australia yang merupakan peminat Yusuf Islam juga tidak menyangka seorang yg dulunya dikenali sebagai penyanyi, pemain muzik dan penulis lirik yg amat terkenal sekarang lebih merendahkan diri.. malah keperibadian beliau seolah2 dirinya bukan seorang yang pernah terkenal pada suatu ketika dulu... malah ketika aku berada di airport Dubai, aku memerhatikan nya berjalan menuju ke kaunter immigrasi dengan bersahaja dan orang2 di sekelilingnya cuma melintasi tanpa menyedari bahawa beliau adalah Cat Steven.

~ Sabtu, 20 Mac 2010 2 comments

Breakfast Ride with HOG (Brunei Chapter) friends

Morning 14th March 2010, i went to Brunei International Airport as early as 7.15am to meet some friends for breakfast ride... at 1st I thought this ride will gonna be closed friends ride with variety of bikes... but then i found out it's actually a breakfast ride for some closed friends of Harley Owner Group (Brunei Chapter) with 'special appearance' from Yamaha team.. so, the ride is contained with 3 Yamaha Riders & 8 HD Riders (10 cruisers & 1 supersport bike).

From Brunei International Airport, we make a move to Jerudong Fuel Station to meet another group of HD riders waiting for us there & after introducing self to each others we continue the 45mins journey to the neighbour of Brunei/Muara District, 'Tutong' and heading to the famous Indian restaurant, K.K Koya in Telisai, 20mins from Tutong Town.

After having our breakfast, then we moved for a short ride around Tutong Town before everybody heading to home after 10am....

ths video is only some few pics & cutted videos took during the ride...
its just a crap video with nice songs~
LOL
Align Center
video

~ Ahad, 14 Mac 2010 0 comments

Aku dah ada anak buah!!

Alhamdulillah~ pada 02 Mac 2010, adik ipar aku telah pun selamat melahirkan seorang baby boy dgn cara CAESERIAN dan pada pukul 11.42am, bergema lah suara tangisan pertama seorang baby boy dan diberi nama Muhammad Amir Wazif (Muhammad, Putera pemimpin yang gigih)
baru lahir mata dah bukak.. mama kata sama macam aku dulu masa baru lahir

tak sangka aku, aku dah jadi Ayah Long (aku suka kalau anak buah aku panggil ayah long, panggilan 'uncle' atau 'pak long' dah terlalu common). Muhammad (nama panggilan yg aku panggil utknya) merupakan cucu pertama bagi abah dan mama.. heheh nak tunggu aku kawin lama lagi.. heheh so, aku kasi chance la adik aku kawin dulu... (lame excuses =P)"ayah long ni ganas semacam je, dah besar nanti nak jadi mat moto mcm ayah long gak"

Ayah Long doakan semoga Muhammad akan menjadi anak yang soleh, tabah dalam menjalani hidup berlandaskan agama, menjadi insan yg tabah dan gigih dlm mempertahankan nilai2 suci Islam di dalam jati diri nya.. Amin~Muhammad Amir Wazif Bin Mohammad Normahaziz Bin Noordin Bin Abdullah Thong

~ Rabu, 10 Mac 2010 0 comments

KEPUTUSAN AKHIR JUARA RAJA LAWAK 2010







Juara Raja Lawak pada malam 07 Mac 2010 telah pun diumumkan KECIK ditabalkan sebagai Juara... IDLAN sebagai Naib Juara dan ketiga ALEX.

hmmpphh.... aku tak akan sentuh tentang keputusan KECIK menjadi Juara walaupun ALEX
sebenarnya yang paling lawak pada malam itu. Walau apa-apa pun tahniah kepada KECIK dan kepada ALEX walaupun awak cuma mendapatkan tempat ke-3 tapi awak tengok la nanti.. produser-produserr filem lawak di luar sana memang aku gerenti akan mengambil awak sebagai pelawak baru dalam dunia lawak..

eh.. mcm mana dengan IDLAN?? sorry la kepada
peminat2 IDLAN di luar sana.. sejak aku mengikuti perkembangan Raja Lawak bagi tahun ni.. IDLAN sepatutnya dah lama terkeluar dan tak patut masuk Final... hmm.. Ok la.. untuk tak menghampakan peminat2 IDLAN.. dah kira bonus la dia dapat masuk Final... tapi apa dah yang dia buat? LAWAK SPASTIK pada pusingan pertama yang tak ada makna nya langsung!! pusingan kedua? Lagu yang tak ada erti, tak lawak.. tapi gaya bodoh terkinja2 mcm beruk (mungkin ianya patut dinamakan TARIAN TERENCAT AKAL).. aku tak pasti apa sebenarnya dalam fikiran para Juri mlm tu sehingga mereka naik ke atas pentas dan ikut menari bersama IDLAN..

OK.. mengikut kefahaman aku.. mereka naik ke atas pentas semata-mata utk menyelamatkan IDLAN dari mendapat malu dan cuba utk menghiburkan penonton2 di dewan (dan di rumah) supaya tidak ada yang angkat kaki (yg ni tak betul sebenarnya.. heheh) dan menukar channel lain.. (yg ni kemungkinan la.. sbb aku sendiri hampir2 nak tukar channel tetapi tak jadi disebabkan juri2 tu) tahniah kepada AFDLIN SHAUKI, DIN BERAMBOI & BOB LOKMAN kerana menyelamatkan keadaan dari terus membosankan dengan LAWAK BODOH mamat tu..

well, walau apa pun yang aku tulis di sini diharap tak ada orang yang akan berdendam pada aku terutama pada peminat2 IDLAN... setiap org ada pendirian sendiri tentang hal ni... heheheh dan mengikut pendirian aku selepas menonton FINAL RAJA LAWAK 2010 keputusan yang sepatutnya pada malam itu ialah........

JUARA - ALEX

NAIB JUARA - KECIK

KETIGA - AFDLIN SHAUKI, DIN BERAMBOI & BOB LOKMAN

IDLAN???? satu tiket bas utk pulang ke kampung halamannya sendiri makan tanggung sendiri.

LOL!!

~ Ahad, 7 Mac 2010 0 comments

Happy Birthday To Me

HAPPY BIRTHDAY
(^_^)

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Happy birthday~ To you~~
Happy Birthday~ To You~~
Happy Birthday to PAPA~~
Happy Birthday~ To You~~

the most sweetest birthday song ever for me sang by my Lovely Sara Eryna when she call me from Perlis exactly at 12am of 6th March 2010
I Love You sayang~~

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

i'm 30 yrs old now...
=.="
but that is not a big matter to me because age is just a number
in fact my looks, body n the way i think are still around 24-26
but that doesn't mean i'm not matured yet
it's just the way of my life to keep staying young at heart
(^_^)
I did recieved lots of birthday greetings (more than 160 greetings) especially through my Facebook.

feel so touched when comes to know that i've lots of friends that loving me,
&
here are some of the nicest greetings i've got...

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

The Longest Birthday greetings from Rainy Rain

Happy Birthday 2 u ezwan...

my 1st greeting ni aa after 14 years we havent meet...msti tah ko touching ni wf greeting ku ani ;-p (smbil wiping tears lah aa..hehe)
May Allah shower u wf all d prosperity in ur life..thank u 4 being 1 of my good fren a a good listener..

hope ur days ahead r beds of roses n stay cute mcm aku jua cute nya..kekekeke...

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

The Most beautiful Birthday Greetings from Esma Daniel

TEMAN SELAMAT HARI LAHIR

IRINGAN DOA KU HULUR


BERSYUKUR KEPADANYA


ATAS NIKMAT USIA~

USIA MU IBARAT MUTIARA

TIADA BERGANTI LAGI

HIASKAN IMAN BERSULAM TAQWA


AGAR SEMPAT MENGUCUP

HARUMAN SYURGAWI.. AMIN


SELAMAT ULANG TAHUN WAN!!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

The cutest Birthday Song video dedicated from DK NY

video

cant play the video? CLICK HERE for the youtube's link

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

The Sweetest Birthday Picture Greetings from my lovely Sara Eryna


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

The Most Sincere Birthday Greetings from Syukriz

To: Zaafarani Nurasytar..Selamat Hari Lahir.Tiada hadiah mahal,Tiada ucapan puitis.Tiada suprise...Tiada tons of wishes.Just.. Selamat Hari Lahir.~~~

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

The Most Meaningful Birthday Greetings from Nur Fatihah As-Syifaa Al-Adawiyyah

salam Nur...
Apa rasanya bertambah lagi umruka alyaum..?hehehe...

"Semoga kesihatanmu sentiasa terjaga, kejayaan akan sentiasa mengiringi segala usaha dan amalmu dunia dan akhirat....semoga sentiasa dalam kegembiraan dan kebahagiaan walaupun dugaan dan cabaran sudah pasti bakal menjenguk...setiap kali nadi kehidupan berd...enyut...aiseyy..
Panjang tah plng...

Yg paling penting..
we always love u Nur abadan...enjoy ur day...
(^_^)v

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


~ Jumaat, 5 Mac 2010 0 comments

Langit Petang


video

Visit him at
http://www.totalshooter.com/
&
http://totalshooter.blogspot.com/


Syukriz is a very talented & versatile photographer... after editing my pics nicely...(it's very nice~~ x3) he wont stop just at right there..
he moved in editing the pics to become a video..
Langit Petang... a song by Broery Romantika really matched with the 'pics story' and the 'story' is very alive... what a masterpiece made by him

i really hope he will keep producing the best of the best. until now, i never failed to amazed with his works & photographic.

p/s: lately, all my videos uploaded here cant be play... i dont know why but not to worry... if u cant play it.. just CLICK HERE to watch his masterpieces in his Facebook.

~ Khamis, 4 Mac 2010 0 comments

Dari sudut lensa Total Shooter

I Follow them... =)