Islamic Widget

Yamaha Raider

Yamaha Raider
My Yamaha Raider 2010
CLICK the links below to Visit Me at.....

MY FACEBOOK

And join me at.....

BERSATU BIKERS CLUB (FACEBOOK GROUP PAGE)

or...

visit the OFFICIAL BLOGSPOT FOR BERSATU BIKERS CLUB



"safe ride.. enjoy the beautiful world"

TV Series paling best -> SONS OF ANARCHY



Ini bukan sebarangan punya cerita.. sebelum aku taip panjang lebar tentang tv series ni, aku nak kasi tau kat korg semua yang aku ni tak mudah sangat boring dgn tv series sbb selepas 'hangat' layan season 1 & 2, terus plot cerita mcm sama je dgn episode yang dulu2.. tapi SOA ni adalah yg series pertama yg aku tak pernah rasa bosan layan cerita ni sampai la ke penghujung season 3 & aku tak sabar2 nak layan season 4 pulak..

kalau korang nak tau sebab apa series ni best, korang kena beli DVD atau DOWNLOAD cerita ni dan kalau korang minat dengan bike especially with easyrides.. sentiasa berangan2 nak ada MG or MC ala2 american.. SOA ni memang tepat utk korang layan...

SONS OF ANARCHY, cerita dia tentang sebuah MC atau OUTLAW MOTORCYCLE CLUB yg menguasai pekan CHARMING, pekan fiksyen di California Utara, mempunyai Charter yg banyak di USA & juga di North Ireland.. Cerita dia tertumpu kepada protagonis Jackson 'JAX' Teller, (vice president SOA) yg mula tertanya2 tentang erti sebenar motif club & juga tentang dirinya..

SOA jugak menceritakan tentang masalah2 dalaman club & masalah dengan MC musuh yg utama MAYAN & dan jugak dengan FBI yg nak menangkap diorg dan mencari rahsia kaitan SOA bersama pengganas IRA dari Ireland Utara dalam kes penjualan senjata secara haram..

Bila aku tengok cerita SOA ni, aku betul2 rasa dapat mendalami apa yg sebenarnya berlaku dalam dunia outlaw MC di USA, Australia & New Zealand.. menjadi baik di mata masyarakat & jahat demi utk menguatkan pengaruh mereka di kalangan outlaw MC yg lain.. dan kepada siapa2 yg tak mengenali tentang Outlaw MC cerita ni mungkin sama dengan kisah2 outlaw MC di USA atau tpt2 yang lain mana dadah, perdagangan senjata haram, perbunuhan adalah agenda utama dalam sesebuah outlaw MC yg terkenal USA atau dunia seperti Hells Angels yg merupakan MC terbesar di dunia sehingga mempunyai charter dari Europe, Asia, Australia & New Zealand..

So, aku rekomen cerita ni memang MESTI DITONTON utk semua.. dan selami la jiwa easyriders mcm aku ni.. heheheheh korang takkan menyesal... VROOOOOOMMM~~~~

~ Ahad, 30 Januari 2011 0 comments

Facebook akan di tutup pada 15hb March??


hmmmm.... aaaaa... ummmm.... ok~

korang pecaya ke tu? heheheheh aku pertama kali baca memang mula2 tu terasa panik la jugak... ye la.. FB ni tempat aku bertukar khabar dengan kawan2... tengok DRAMA STATUS kawan2 yang emo gila.. heheheh tak semua kawan2 dalam friendlist aku semestinya aku kenal sangat & mempunyai no. hp diorg kan? kadang2 kawan dalam FB tu hanya sekadar bertegur sapa dengan komen2 status & gambar.... selalu aku memang macam tu.. tapi kalau dah semakin mesra baru la aku mintak no.hp ataupun email msn, ym atau skype diorg.. kalau tak... just keep it like that... :)

ok.. back to main title... cerita pasal FB nak kena tutup ni sebenarnya bermula daripada kenyataan di dalam website 'WEEKLY WOLRD NEWS'.. dengan memberitahu pengasas Facebook, Mark Zuckerberg pada ketika ini dalam keadaan stress yang amat sangat... konon2nya hidupnya telah musnah angkara FB..

sebenarnya segala cerita yang dibuat oleh website ni orang selalu tak ambil kisah sangat sebab diorg tahu website ni hanya membuat cerita yang sudah pasti tidak ada kebenarannya... tetapi tiba2 je cerita mengenai Facebook ni orang mula percaya dan panik pastu terus share di dalam status twitter & facebook dan akhirnya cerita ni mula merebak seperti api di musim kemarau.. (cewah.. ayat skema~)

tapi korang fikir la sendiri tentang hal ni.. Facebook akan ditutup?? boleh pecaya ke? kalau ikut kan fikiran waras la... Facebook yang menghasilkan keuntungan berjuta2 ringgit dan mempunyai aset bernilai 50 billion dollar akan ditutup? Gila ke? Nak ke dia lepaskan dan bunuh facebook ni? sudah pasti pemegang2 saham facebook akan menyumpah seranah kat pengasas Facebook tu...

kalau la aku Mark Zuckerberg dan merasa stress yang amat sangat dengan Facebook ni.. lebih baik aku jual atau pun lantik CEO baru untuk menguruskan pentadbiran Facebook ni.. duit masuk setiap bulan dalam akaun dan aku akan pergi ke Makkah Al Mukaramah untuk menenangkan jiwa ku. betul tak?

so, kesimpulannya kat sini.. sebelum post cerita2 macam ni dan buat orang panik, lebih baik cari kebenaran dan kesahihan cerita tu dulu... (aku pun post jugak tp saja je nak buat orang panik sebab aku pun dah tau cerita ni tak betul...heheheh)

wassalam... Love & Respect..

~ Rabu, 12 Januari 2011 0 comments

DIVISION HANZAR - hitler tubuhkan tentera islam

Satu pendedahan yang agak menggemparkan muncul baru-baru ini apabila Institut Kajian Aero dan Angkasa Malaysia (IKAM) menemui fakta-fakta menarik di sebalik kajian IKAM terhadap data sejarah Operasi Divisyen Hanzar!Pendedahan itu menimbulkan kekeliruan mengenai siapakah sebenarnya Adolf Hitler? Dalam banyak catatan sejarah, tidak ada yang positif bagi menggambarkan pemimpin Jerman semasa Perang Dunia Kedua ini. Bukan sahaja negatif malah namanya masih dicaci sehingga hari ini kerana tragedi holocaust. Jutaan orang Yahudi mati dipercayai kononnya angkara perintah Hitler.

B
agaimanapun, sesuatu yang menghairankan sebaliknya terjadi. Hitler didapati masih mempunyai nilai toleransi yang tinggi dengan membenarkan penubuhan beberapa divisyen tentera beragama Islam di dalam kem atau menjadi sebahagian daripada bala tentera nazi Jerman. Menurut Jeneral Leon Degrelle, seorang komander divisyen Waften SS (askar rakyat) Jerman, ada tiga divisyen Waffen SS yang 90 peratus anggotanya beragama Islam. Jumlah anggota dalam ketiga-tiga divisyen ini pula berjumlah 60,000 orang.

Antara tiga divisyen tentera beragama Islam Waffen SS ini, divisyen tentera paling terkenal adalah Divisyen ke-13 Waffen SS Hanzar. Divisyen ini beroperasi di Balkan dengan 90 peratus anggotanya berbangsa Albania, Bosnia dan Croatia yang beragama Islam. Bakinya orang Croat beragama Kristian Katolik yang berjumlah 21,000 orang. Ope
rasi Divisyen Hanzar mendapat perhatian IKAM kerana ia sesuatu yang sangat unik dan menakjubkan. Operasi tentera udara sukarela Croatia berjaya menembak jatuh hampir 300 kapal terbang tentera udara Rusia (komunis) sedangkan kapal terbang mereka yang dimusnahkan tentera udara Rusia kurang daripada 10 pesawat ketika Perang Dunia Kedua tercetus di Balkan.

Hanzar adalah perka
taan Arab, Bosnia dan Croatia yang bermaksud parang. Parang hanzar ini dipilih sebagai nama rasmi dan juga simbol bagi Divisyen ke-13 Waffen SS. Pakaian rasmi Divisyen Hanzar pula sama seperti pakaian rasmi Waffen SS yang lain. Cuma bezanya, anggota tentera Divisyen Hanzar memakai tarbus. Dari segi persenjataan, anggota pasukan ini juga dilengkapkan dengan senjata seperti anggota Waffen SS lain. Namun IKAM mendapati apa yang lebih menarik ialah terdapat seorang tokoh Islam yang mampu menjalinkan hubungan baik dengan Hitler. Dia turut berperanan sebagai pemimpin Divisyen Hanzar.

Beliau ialah Mufti Besar Baitulmaqdis, Haji Amin Al
Husseini. Beliau ialah pemimpin yang berpengaruh di Wilayah Arab terutama di kalangan pemimpin Arab Palestin.

Sepanjang Perang Dunia Kedua itu, Amin Al Husseini menetap di Jerman bagi menentukan pembentukan koordinasi antara fahaman Nazi dan polisi Arab sehingga
membawa kepada pembentukan Divisyen Hanzar pada Februari 1943.

D
ivisyen Hanzar dihantar mengikuti latihan ketenteraan di Perancis sebaik sahaja penubuhannya. Ia mula beroperasi di Balkan pada Februari 1944. Divisyen ini beroperasi dengan jayanya
menentang gerila komunis Partisan pimpinan Josip Broz Tito dan juga tentera Rusia.

Walaupun jawatan Muftinya dilantik oleh kerajaan British yang ketika itu menjajah Palestin, namun Amin Al Husseini merupakan seorang yang sangat membela Islam. Beliau juga bertanggungjaw ab menyekat kemaraan dan kemasukan beramai-ramai Yahudi ke Eropah setelah kaum itu gagal di sekat memasuki wilayah Palestin.

Generasi sekarang hanya mengenali Hitler namun ketokohan Amin Husseini sebagai pejuang Islam pada Perang Dunia Kedua sangat jarang diketahui. Malah beliau seorang yang banyak berjasa menggerakkan kebangkitan orang Islam selepas kekalahan kerajaan Uthmaniah (Ottoman) di Palestin diikuti Mesir dan Iraq.

Malah beliau merupakan mentor perjuangan kepada pemimpin Pertubuhan Pembebasan Palestin (PLO), Allahyarham Yassier Arafat dan ketua pemimpin dan pejuang Islam yang lain.

Walaupun ada laman web yang memburuk-burukkan nama Amin Al Husseini kerana dituduh terlibat dalam pembunuhan orang Kristian di Balkan namun paparan gambar sepanjang hayat beliau jelas menunjukkan tokoh ini mampu menerokai hubungan antarabangsa yang cukup luar biasa terutama berjaya menjalinkan satu hubungan dengan Hitler.

Presiden IKAM, Norul Ridzuan Zakaria berkata, adalah satu isu yang sangat menarik apabila Hitler
memberikan persetujuan untuk menubuhkan Divisyen Hanzar dan toleransinya terhadap kegiatan anggota divisyen berkenaan yang majoritinya terdiri daripada orang Islam.

“Sebelum ini begitu banyak fakta menjelaskan bahawa Hitler adalah se-orang diktator yang kejam dan tidak bertoleransi terhadap keagamaan, apa tah lagi Islam,” katanya dalam satu rencana yang disiarkan dalam sebuah akhbar tempatan baru-baru ini.



Menurut Norul Ridzuan, setiap batalion atau rejimen dalam Divisyen Hanzar akan dilengkapi seorang imam dan seorang guru agama yang bertugas untuk memastikan setiap anggota divisyen ini terus mengekalkan cara hidup sebagai muslim.

“Di samping itu, divisyen ini kerap menerima kunjungan Mufti Baitulmaqdis Imam Amin Al-Husseini yang melengkapkan pengisian rohani anggota divisyen ini,” katanya.

Sebagaimana fakta sejarah merekodkan kekalahan tentera-tentera Nazi dalam Perang Dunia Kedua itu, begitu juga nasib yang diterima oleh tentera Divisyen Hanzar yang terpaksa menyerah diri pada Mei 1945 apabila pasukan tentera Jerman berundur dari Balkan. Lebih malang lagi kesemua mereka kemudian dibunuh oleh diktator Tito yang disokong oleh British dan Rusia.

Mungkin satu semakan semula sejarah Hitler perlu dibuat. Ini kerana hubungan baik Hitler dan Amin Al Husseini tentunya tidak terhad atas kepentingan politik dan mengembangkan pengaruh masing-masing.

Pasti masih ada sesuatu yang telah disembunyikan daripada pengetahuan umum di sebalik Hitler yang sering diburukkan dengan holocaustnya itu. Benarkah beliau sekejam itu?

Persoalan ini ditimbulkan oleh Pesiden Iran, Ahmadinejad baru-baru ini mengenai sejauh mana kebenaran holocaust. Ujar pemimpin itu, jika benar ia wujud maka itu sepatutnya menjadi dosa orang Eropah.

“Tetapi mengapa rakyat Palestin dan umat Islam yang terpaksa menanggungnya. Namun, kita meyakini Barat sebenarnya telah berjaya diperalatkan oleh Yahudi untuk menghancurkan negara Islam demi kelangsungan rejim dan puak Israel,” katanya.

kredit:utusan.com.my

fakta : copy & paste dari blogger lain
gambar : dari sumber internet



~ Selasa, 11 Januari 2011 0 comments

Melaka Trip in November 2010 (Pictures Only)


























~ 0 comments

Aku kembali~~

ASSALAMUALAIKUM~~~~ Oh My~~ sebenarnya aku dah rasa malas nak buat blog.. tapi ntah tak tau nape tiba2 je aku teringin nak update~ dah lama aku tak masuk ini blog owh.. sejak bulan May 2010? terima kasih la kpd sape2 yg sudi melawat blog ni.. aku harap minat aku dgn blog ni kembali semula... :P

antara sebab2 aku tak active dlm blog
  1. aku cuba2 berkecimpung dalam dunia bisnes online tapi sekarang dah bungkus.. hehehehe
  2. aktiviti bike ride + bisnes buat aku takde masa nak tulis dlm blog..
  3. aku lupa akan blog aku...
  4. asyik layan facebook.. hehehehe
  5. idea kureng~~


hmmm.... dgn ini aku cuba2 nak recap apa2 yg berlaku sepanjang ketiadaan aku.. tapi aku try la tak buat banyak sangat... takut korang baca post ni sampai berbulan2 baru nak abis.. hehehehe

  • masih ingat dengan post 'beli handphone baru'? handphone tu dah takde kat aku dah... baru 3 bulan pakai + 1 kali jatuh melepek kat simen.. rosak handphone tu... then aku hantar kat kedai punya la lama aku tunggu diorg nak baiki.. dgn alasan handphone tu masih baru & takde spare part.. berbulan2 aku tunggu last2 aku beli la handphone baru lagi.. hehehehe Samsung Galaxy S.. tp skrg ni Nexus One tu dah baik dah.. aku kasi kat adik aku.. biar la dia pakai.. :)
mak oii.. beso nye gambo.. XP

  • Tertubuhnya Motorcycle Club "HANYA UTK SUKA2 SAHAJA" yg diberi nama NAZI BIKERS.. harus diingatkan bahawa kitorg tak menganut NAZISM.. kitorg hanya penyokong NAZI yg memusuhi YAHUDI & buka kerana kitorg bangga dengan BANGSA ARYAN HITLER.. lagipun NAZI kitorg bermaksud N-azi A-nti Z-ionist I-srael.. aku malas nak ckp byk pasal NAZI ni sbb lain org lain pendapat tentang NAZI... lagipun MC ni bukan MC sebenar... hanya utk suka2 je... so LU PIKIR LA SENDIRI.. :)
Nazi Bikers picnic bersama sekutu2 rapat


aku dlm uniform Nazi Bikers

  • Aku berjumpa dengan MAHER ZAIN... percaya atau tidak, tgk la gambar kat bawah... heheheh


  • Cuti2 Malaysia - Melaka~~ akhirnya sampai juga aku cuti2 malaysia ni... mula2 nak pegi langkawi.. tapi sehari sebelum aku berlepas ke KLIA, Perlis & Kedah d landa banjir teruk.. Lapangan Terbang Alor Setar ditutup dan hajat aku nak bermalam dlm keretapi menuju Kangar, Perlis terbantut akibat landasan keretapi tenggelam dlm banjir.. mlm tu juga aku terus survey2 nak pergi mana... Melaka akhirnya menjadi pilihan ku.. :)
nantikan post akan datang & gambar2 aku kat Melaka.. (^_^)v


byk lagi peristiwa yg berlaku sepanjang dari bulan May hingga ke hari ni... cuma yg aku rasa patut aku ceritakan tak banyak la.. heheheh so terima kasih kerana masih setia dgn blog ni... aku akan cuba dgn bersungguh2 utk menghidupkan semula blog aku ni.. besok2 kalau aku free aku akan buat post mengenai trip aku ke Melaka bersama 'ehem2' aku & cerita2 serta fakta2 yg lain... stay with me~~ LOVE & RESPECT (^_^)\m/



~ 0 comments

Cerita Minggu Ini..



Cerita 1:

Aku baru je balik selepas 1 1/2 ari berada di Jeddah.. skrg ni dah tggl kat hotel baru, Moevenpick Hotel. Bagus jugak tempat hotel ni. bilik besar.. kedai berhampiran.. dpt 50% discount makan kat restoran dia.. Ayam goreng 'Al-Baik' kegemaran ramai pun dekat je... lebih-lebih lagi ada pusat Bowling dlm 5 min perjalanan kaki dari hotel.. best la.. so, di pendekkan cerita... aku dan member2 aku pegi la breakfast kat restoran hotel ni.. tp kami dtg lagi 1 jam setengah sebelum breakfast habis.. sebab dpt mkn heavy breakfast pastu lunch skip je la.. eheheh bijak tak? memang bijak kalau nak save duit utk mkn.. heheheh video

lepas breakfast kitorg pun pegi la ke bowling centre utk membuang masa.. main punya main.. 5 frames lepas... tp ok la.. murah byran dia..tutup mata je la byr.. heheh cuma aku ni part sukan2... 2-3 bulan skali baru main.. memang terasa longgar skru kepala lutut aku... masa ni pun aku nak naik tangga pun susah.. muscle kencang beb.. huhuhuh tu la.. kaki bangku... sukan sket dah sakit2.. hehehehe tp yg penting fun dan yg dapat aku masih banggakan ialah.. walaupun jrg main bowling tp aku tetap dpt score tak kurang dari 100 pts.. ok la.. =)



Cerita 2:

aku beli keta baru.. hahahahaha selama ni aku memang tak mempunyai kereta.. asyik naik motosikal je... pegi kedai beli colgate pun naik moto... best giler naik easy ride aku tu... santai je... ari tu aku cuba bantai full speed kat highway straight... start dari selekoh moderate aku dah bantai 130kmh... korang bygkan la easyride main kat selekoh.. klu korang rasa main sportbike kat selekoh tu best... aku yg pernah pakai Yamaha R6 2009 ni pun rasa Easy Ride lagi thrilled kat selekoh... wawawawawa....

errr... salah cerita la.. cerita pasal keta baru aku kan? hmmm... keta baru tu sebenarnya keta 2ndhand je la.. faham2 la aku ni bukannya minat sgt dengan keta.. klu moto baru aku beli yg betul2 baru dari showroom.. heheh ni pun sebab abah tercinta aku la ni... dia ckp nak beli keta 2ndhand yg murah2 byrn bulanan.. tapi nak pakai nama aku utk loan.. aku tgk keta pilihan dia ni kecik sgt.. Ford Fiesta.. huhuh aku pun ckp la.. nak beli keta tp pakai nama aku kena beli keta yg besar2 sket... baru aku suka nak ikut pakai.. heheh erti kata lain keta ni keta aku la sbb aku yg ikut bayar jugak... lagipun aku terfikir la.. tak payah aku nak beli keta baru bila dah kawin nnt.. =) so.. aku dan abah aku sebulat suara bersetuju utk membeli Hyundai Santa Fe turbo diesel. condition bagus jugak tp ada la part yg kena baiki sket... tp ok la.. masih berbaloi utk membeli keta ni... kat dalam dah ada siap pasang DVD touch scren monitor.. wuiii... hebat!! siap boleh pakai bluetoooth pairing dengan henfon aku lg.. main mp3 dari henfon aku je.. pastu ada monitor kedua utk passenger blakang.. memang best~ hehehehe harap2 keta ni tahan la.. sampai aku kawin.. heheheh

~ Khamis, 20 Mei 2010 0 comments

DEINO'S SHOP


Salam~~~
Bismillahirrahmanirrahim~~
dengan ini saya merasmikan pembukaan rasmi yg tak rasmi
Deino's Shop
hehehehehe
ni baru permulaan je... insyaAllah akan byk brg2 yg akan dijual..
buat masa ni aku jual baju2 tee 'special design', gadgets yg cool..
belum byk lagi.. sabar2 ye.. hehehe
buat masa ni brg2 Deino's Shop hanya dpt dibeli di sekitar BRUNEI dengan cara
CASH & CARRY..
bagi rakan2 dari luar Brunei.. yg betul2 ingin membeli insyaAllah akan dipertimbangkan
utk mbyr melalui bank dan brg akan dihantar melalui post selepas pembayaran diterima..

sila la tengok2 kat
http://deino-s-shop.blogspot.com/

~ Ahad, 16 Mei 2010 0 comments

BBC Charity Ride to Pusat Bahagia, Kg Pulaie (UPDATE)

Salam~~ ni update dari post sebelum ni.. ari tu aku ckp nak upload video kan?

unfortunately, the video were too big to be uploaded here.. so i will just put a link to my video in my facebook...

nak tgk kene sediakan earpiece atau headset masing2 dan mesti concerntrate tgk..
kpd siapa2 yang hati nya mudah tersentuh.. sila sediakan tisu..
sbb video kali ni memang menyentuh perasaan

org yg xde perasaan je yg takkan tersentuh.. hehehe

CLICK HERE FOR THE VIDEO LINK


p/s: hampir semua gambar2 candid yg diambil adalah snapped by myself.. cousin aku kasi pinjam camera DSLR baru dia.. aku pun apa lagi.. buat2 mcm pro la.. tp setting satu apa pun aku tak tau.. set auto, pastu main fokus je la.. tu je yg aku tau pasal camera.. hehehehe
dan video tu aku ambil menggunakan handphone aku HTC GOOGLE NEXUS 1, so memang tak clear sangat kualiti video tu. sorry ek..





~ Ahad, 2 Mei 2010 0 comments

BBC Charity Ride To Pusat Bahagia


BBC charity ride to Pusat Bahagia this morning (28th April) was a very remarkable memories for each of us... terharu dan terhibur dengan gelagat2 insan istimewa... byk pengajaran secara tidak langsung menggamit di hati masing2... We might seems like other BAD ASSES BIKERS but afterall we're still human beings...

currently i'm trying to make another slideshow video about today's ride... hopefully can finish it a.s.a.p. terpaksa download a new software sebab my movie maker were crashed... uh uh.. i need new laptop.. hahahahaonce i'm done making the video.. im gonna upload it in youtube and in my blog... lots of pics and fun videos to insert to become a single video..... just give me some time to find ideas... =)

~ Rabu, 28 April 2010 0 comments

I Follow them... =)