Islamic Widget

Yamaha Raider

Yamaha Raider
My Yamaha Raider 2010
CLICK the links below to Visit Me at.....

MY FACEBOOK

And join me at.....

BERSATU BIKERS CLUB (FACEBOOK GROUP PAGE)

or...

visit the OFFICIAL BLOGSPOT FOR BERSATU BIKERS CLUB



"safe ride.. enjoy the beautiful world"

BBC Charity Ride To Pusat Bahagia


BBC charity ride to Pusat Bahagia this morning (28th April) was a very remarkable memories for each of us... terharu dan terhibur dengan gelagat2 insan istimewa... byk pengajaran secara tidak langsung menggamit di hati masing2... We might seems like other BAD ASSES BIKERS but afterall we're still human beings...

currently i'm trying to make another slideshow video about today's ride... hopefully can finish it a.s.a.p. terpaksa download a new software sebab my movie maker were crashed... uh uh.. i need new laptop.. hahahahaonce i'm done making the video.. im gonna upload it in youtube and in my blog... lots of pics and fun videos to insert to become a single video..... just give me some time to find ideas... =)

~ Rabu, 28 April 2010 0 comments

BBC 'suka-suka' Ride To Kuala Belait Town


Ride kali ni semua Brother BBC mengumpul dan menyumbangkan derma secara spontan bagi Tabung Amal Kuala Belait yang diserah kan kepada ketua penganjur tabung amal oleh Timbalan Yg Dipertua BBC, S55 Zaini



more pics in the simple slideshow video
simply watch it in my...

YOUTUBE




~ Ahad, 11 April 2010 0 comments

Day Out with Them.. Perth City Chilling & Perth Zoo Visits

7/4/10 trip kali ni aku pegi Perth City, Australia dan yang best trip kali in aku stay over di sana 2 hari.. so aku ajak kawan2 aku melawat tempat2 yang best.. walaupun tak banyak tapi aku rasa puas hati dengan trip kali ni...


Hmmm... i forgot when was my last time visiting the zoo? hehehehe it's like...20 yrs ago??

This is kinda a special moment for me... kangaroo ni memang bebas di dalam zoo.. jinak dan tak memperdulikan manusia yang ingin membelai & bergambar dengannya secara dekat.. pendek kata kangaroo ni buat tak kisah je.. but when comes to me taking pic with her.. she shows some interest in me.. rasa2 nak bawa balik binatang ni.. heheheh lepas tu bila orang lain nak bergambar selepas aku.. dia buat2 tak kisah lagi... memang aku SPECIAL hehehehe



A Video & Picture Slides during visiting the Perth Zoo
For HD please CLICK HERE
or
visit my YouTube HERE


Lisa & Christie

Aku sesat di dalam Hutan Zoo??


ni sebenarnya sebelum kitorg naik ferry menuju ke pulau di mana terletaknya Perth Zoo.


Hmmm... I forgot what they call this ferry wheel in Perth.. LOL




Gambar2 kat bawah ni masa aku keluar jln2 dengan member2 yang lain pusing2 dalam Perth City.. Shopping centre kat sini kecik je kawasan dia... and we didnt do much here selain daripada pusing sana pusing sini.. masuk kedai keluar kedai...

Yusniza

Hj Hairul, Roziman & Norsiah duduk2 tunggu Yusniza beli barang


Ni time aku nak snap pic ni.. aku tak sedar diorang nak aku amik gambar ala2 candid konon.. penat je aku kira 1,2,3...


Patung ni kat jumpa kat luar kedai jual Cigar & Rokok.. mulut patung tu terbuka sbb utk diorg letak Cigar dalam mulut tu.. tapi aku rasa2 tiap kali diorg letak cigar kat sana mesti tak sampai 5 minit dah hilang kena kebas~~

Gambar kat bawah ni aku lupa apa nama tempat dia.. tapi diorag buat ala2 jln di England.. malas aku nak cari lagi nama tempat ni.. pandai2 la korang cari kat google search.. heheheh


bawah ni aku saja je nak buang tebiat..

~ Jumaat, 9 April 2010 3 comments

BBC 'suka-suka' ride to Ulu Labi, Kuala Belait.

4hb April 2010, pagi-pagi lagi aku dah bangun.... semangat nak ride dengan bro riders lain dlm Bersatu Bikers Club.. destinasi yg dituju.... Ulu Labi, Kuala Belait. Tak tau di mana Ulu Labi? sebab ada jugak kwn2 fb aku tanya "mana Labi tu?" heheh tapi yg bertanya tu sebenarnya kwn aku dari Malaysia.... rupa2nya dia tak tahu aku sebenarnya 100% Bruneian dan tinggal di Brunei.. mungkin sebab aku terer cakap org M'sia sebab tu dia ingat aku org M'sia.. hehehe video

7.30am.. waktu yg ditetapkan utk berkumpul di dewan kemasyarakatan Tutong (daerah aku).. tapi aku sempat lagi breakfast... dekat2 pukul 8am baru aku pegi ke tempat yg dijanjikan.. bukan aku tak tepat janji... tapi start ride pukul 8am.. perut kosong.. aku makan roti canai lebih penting dari ride perut kosong kan?

kira-kira jam 9.15am.. kitorang memasuki simpang Sg. Liang menuju ke Ulu Labi yang mana perjalanan masih lagi jauh dan kitorang berehat sebentar di Luagan Lalak sebab otot-otot punggung dah semakin pejal akibat duduk terlalu lama ketika riding... heheheh

pastu kitorang teruskan perjalanan dan sampai di penghujung jalan di rumah panjang Teraja.. dan berehat di sana selama kira-kira 30min sebelum berpusing balik dan terus menuju ke destinasi Wong Kadir (wasai Kadir). dah lama aku tak datang ke wasai ni.. kali terakhir ketika aku masih berumur 16 tahun?? sekarang umur aku dah........ heheheheh time dulu aku siap camping bermalam lagi.. planning nak camping di sana selama 2 mlm 3 hari.. tapi cuma 1 mlm saja yg kitorang sanggup disebabkan ada entiti-entiti yang suka sangat nak 'camping' bersama kami walaupun kami tak jemput diorang... ish.. seram...

selepas 1 jam lebih berada di sana.. kami bersiap sedia utk pulang dan singgah sebentar di OJ Mawar Cafe utk lunch... aku pada ketika ni memang penat sangat-sangat selepas mendaki dan menuruni bukit ketika menyusur denai menuju dan balik dari Wong Kadir... dah tak banyak bunyi aku pada ketika ni..

kami berpisah di Pantai Seri Kenangan, di daerah kelahiran ku.. dan ride suka-suka ni berakhir dalam pukul 2pm..

memang best ikut ride semenjak S53 mengambil alih tampuk presiden Bersatu Bikers Club ni.. banyak je Ride Suka-Suka ni dia buat... cuma aku saja yg susah nak dapat cuti... dan hasilnya aku mendapat sunburn di leher belakang ku yang terdedah dengan sinar matahari.. huhuhuh

~ Ahad, 4 April 2010 0 comments

I Follow them... =)