Islamic Widget

Yamaha Raider

Yamaha Raider
My Yamaha Raider 2010
CLICK the links below to Visit Me at.....

MY FACEBOOK

And join me at.....

BERSATU BIKERS CLUB (FACEBOOK GROUP PAGE)

or...

visit the OFFICIAL BLOGSPOT FOR BERSATU BIKERS CLUB



"safe ride.. enjoy the beautiful world"

Pilar Anjos, Sis Pilar Pervy




Ni la adik angkat ku yg berasal dari Portugal... aku panggil dia Sis Pervy... Pilar Anjos tu nama betul dia la tu... sekarang dah berumur 15thn...aku kenal dia ni masa aku tengah main online game Angels Online... disebabkan dalam kumpulan kitorg aku la yg paling tua, paling cool (cewah angkat bakul sendiri ni) dan paling lawak... dia pun suka la nak anggap aku jadi abang dia... hehe aku ok je... best apa dpt adik dari serata dunia.... mana la tau ada rezeki lebih... boleh la aku pegi ke Portugal melawat adik aku ni dan sekaligus cuti2 portugal.. korang jgn jeles pulak...heheh

owh...gambar budak kecik tu? tu la adik perempuan aku yg baru, Andreia.. heheh adik si Pervy... cute tak? =P

~ Selasa, 30 Jun 2009 0 comments

Yea Yea... Orang baru dalam family ku...









waaahhh... adik ku no. 2 dah kawen... tak sangka aku... heheheh baru la aku perasan kitorang adik beradik dah dewasa skang hahahahahah aku yg berumur 29 tahun ni pun masih terasa aku ni masih muda remaja.. hahah apa punya perasan aku ni... takde la.. aku sedar aku dah 29thn tapi aku tak rasa pun aku punya perangai dah 29thn... relax je.. terasa mcm masih 23-25thn heheheh well, life start at 40 hehehe

bila aku tengok adikku pakai baju pengantin.. aku mcm sedikit tak percaya yg adikku dah kawen.. heheh bila aku tengok dia bersanding... terharu pun ada tengok dia happy di samping isterinya... lebih2 lagi bila tangan ku dicium oleh kedua pengantin yg bersalaman dengan ku.....

aku bila lagi? hahahah soalan yg common aku dengar di hari persandingan adikku... ala.. aku rasa dalam 2-3 thn ni belum lagi aku nak kawen rasanya... GF pun takde.. hehehe relaaaaxx~~~

eh.. apa lak cerita psl aku ni? aku nak cerita pasal adikku dah kawen laa.. hmm adikku, Mohammad Normahaziz telah pun sah menjadi suami kepada Kaztini Binti Mohd Yacob. dan bermakna aku dah mempunyai seorang adik ipar.. weeeeeee..... \(^_^)/ tapi adik ipar ku sebenarnya lebih tua setahun daripada aku.. heheh dan adikku baru je berumur 27thn... tapi lantak la.. cinta itu buta..dan semoga mereka berdua akan kekal bahagia sehingga akhir hayat... soal cinta.. umur tak kira la... aku pun kalau nak cari isteri, aku nak yang berumur 5-10 thn lebih muda dari aku.. hehehe ceeeeewaaaahh!!!!! apa ni cerita pasal aku lagi? (~_~)" hahahhahaa

To my Bro n sis in law... I love u guys sooo much... semoga sihat, ceria dan kekal sehingga ke akhir hayat...

dan tahun depan aku dah tau topic dan gambar apa yg aku ingin masukkan dalam blog ku.... "Aku dah ada anak buah!!" hahahahaha

~ Selasa, 16 Jun 2009 0 comments

A Day Trip To Amsterdam




























Aku malas nak ceta banyak pasal trip ni... sebab ni dah lama dah berlalu.. aku pun tak ingat sangat apa yg best utk di ceritakan di sini...

so, aku upload je la gambar2 masa aku melawat Amsterdam pada tahun 2006... pandai2 la korang buat cerita sendiri dlm otak korang apa yg best di Amsterdam melalui gambar2 ku semua d sini... =P

~ 0 comments

Aku.... K-Box dan Guitar Hero (PS3)

aku malas nak tulis panjang2 pasal ni sebab aku dah upload video2 tu kat sini... sebelum korang nak kutuk2 aku selepas tengok video2 ni semua.. biar aku nak kasi tau sikit...

K-Box.... Bukan aku nak suruh korang dengar suara aku ni best ke tak... aku dah lama tak karaoke sebenarnya... so bila dah dpt pegang mic tu.. aku pun release tension sket... saja je nak wat gila2... so, video ni bukannya aku nak suruh korang tengok yg aku ni hebat menyanyi atau nak dengarkan korang suara aku lawa... aku tak pandai sangat nak nyanyi pun.. suara pun hampeh...tapi saja aku nak tunjuk betapa aku enjoy dlm k-box.. ala.. org tengok dari luar bukannya diorg kenal aku... hehehe
video video


Guitar Hero.... hah!! yang ni pun bukannya aku nak tunjuk kehandalan skill aku bermain benda ni... so jgn la kutuk bila tengok aku main byk miss... bukannya handal sangat pun aku ni... aku baru pegang gitar tu 2-3 kali je.. hehehe tapi mlm tu aku dan kazen2 ku memang enjoy selepas majlis berbedak utk adikku... handal ke tak.. suara sedap ke tak.. hafal lagu ke tak... kitorang bantai je.... release tension beb!! hehehehe
video video
video

kesimpulannya.... kalau korang nak kutuk memang buang masa je la.. sebab aku tak serius pun dalam video tu.. nak cakap suara aku pitching lari ke... aku men guitar hero teruk ke.. aku dah tau semua tu.. tak payah nak kutuk.... korang relax je... tengok aku enjoy.. hehehe klu tak suka... jgn la tengok sampai abis... tak la membazir masa korang dan membazir minda korang utk mengutuk aku.. k? hehehehe

~ Isnin, 15 Jun 2009 0 comments

Menyerbu Bintulu....

8hb jun yg lalu, aku dan geng keras S69, S27 dan Abu Hassan (budak yg badan kecik2 tu...)membuat perjalanan ke Bintulu dengan misi yang agak penting... "mintak video cd yang dirakam ketika Bintulu Bike Fest 2009" hehehe

Pukul 9.15am kami memulakan perjalanan jauh dari rumahku dengan menggunakan van milik S69, perjalanan kami memakan masa dalam 3-4jam tak termasuk berhenti makan dan singgah kedai motor di miri... hehehe

Aku ingat dalam van boleh la aku tdo sebab kitorang 4 org je dalam keta.. tapi jalan raya menuju ke bintulu agak teruk dengan jalan2 yang bergelombang... mana2 kat 'bendul' yg tak sempat nak brake... memang melompat la aku dalam van tu memandangkan aku duduk di kerusi paling belakang.... memang tak dapat tdo la aku... cuma bila kira2 sejam nak sampai bintulu jalan raya dah mula ok, baru la aku dpt tdo... video

Sampai di bintulu, kitorg terus check in di motel Mastama Inn, tempat kitorg tinggal dulu ketika pesta bike bintulu ari tu... punya la penat.. sampai S69 (driver) tak sedar bila aku tangkap gaya tido nya yang hampeh.. heheheh

bila dah nak masuk malam... baru lah kitorang kluar sekejap utk mencari benda nak dimakan.. heheh berdekatan dengan motel kitorg ada gerai malam bintulu... fuh... memang best... tapi sayang nya.. gerai yg jual ayam dan kambing salai kegemaran ku tak bukak ari tu.. melepas laa... tapi murtabak kosong bintulu yang best ada... so kitorang beli dan bedal murtabak tu kat dalam bilik sampai 4 keping sorang... hah~~ bayangkan la betapa sedapnya muratabak tu...heheh 4 keping sorang ooo....

dalam pukul 8.30 kitorg menunggu di depan motel sorg member Bintulu Biker yg berjanji nak datang berjumpa kami dan bawa lepak kat restoran milik Yang Di Pertua Bintulu Bikers Community (Abang Mat)... di sana kami sembang2 dengan yg di pertua dan juga member biker (Abang Halim) tadi dan bertukar2 cerita tentang dunia motor d bintulu dan brunei...

bila dah dapat apa yang di hajati... kitorang pun berterima kasih dengan yg di pertua Bintulu Bikers Club dan meminta izin utk balik ke motel sebab kami terpaksa balik ke brunei esuk harinya... memang tu je hajat kami utk ke bintulu.. untuk mendapat kan video cd bintulu bike fest 2009...

Esuk nya sebelum memulakan perjalanan balik ke brunei.. sempat la jugak kami meronda2 kedai d bandar bintulu utk membeli baju, sluar sebagai kenang2an... InsyaAllah... lain kali kami akan pergi ke bintulu lagi dengan menunggang bike... gerenti lagi best!! hehehehe
video

~ 0 comments

Bila boring melanda diri di waktu malam... =D



15hb Jun 2009, aku rasa memang hari malas utk aku... tak banyak benda aku buat dari siang hingga ke malam... siang2 aku asyik tidur je.. maklum la, penat selepas seharian busy dengan majlis perkahwinan adik aku pada hari minggu kemarin...

tapi bila dah takde apa nak buat selain bermain PS3 dan Wii dengan adik2 ku.. aku mula terasa bosan jugak... nasib baik la member aku c hafiz ni msg aku bawak riding... tapi aku cakap la kat dia, aku tak boleh la nak riding jauh2 sebab ekonomi kewangan aku pada ketika ni teramat la sempit... selama 3 bulan aku tak banyak bekerja disebabkan cuti tahunan + cuti emergency + cuti adikku kawen... bekerja sebagai cabin crew memang leceh kalau dah tak byk flight... mengharapkan gaji bulan je.. bayar itu ini... dah abis duit aku... huhuhuh

tapi member aku ni ckp dia sponsor aku hatta minyak motor aku skali pun dia sanggup sponsor...janji riding.. huhuhuh terharu nye aku.... dia ckp kat aku, dulu2 masa dia masih blaja g.. aku dah banyak blanja dia makan... ala.. tu ceta lama laa.. skarang ni sama2 dah keja... malu la aku kena sponsor camni... huhuhu apa boleh nak buat... bulan ni memang ekonomi aku begitu teruk skali dalam masa 8 tahun aku bekerja... aku rasa
bulan depan pun belum tentu ekonomi aku stabil sehingga bulan ogos nanti baru la aku dapat bernafas dengan selesa sket.... last2 aku pun layan je la.. dah kena sponsor.. terima je... heheh

Kitorang lepak2 je dekat gerai malam di depan sungai di kawasan pekan tutong... order minuman pastu sembang2 kosong sambil tengok budak2 skaters tengah mengasah skill yg belum tajam... heheheh nanti la aku upload gambar kitorang lepak2 kat gerai tu.. aku lupa la nak ambil gambar tadi sebab asyik sembang je...

Lepas tu aku dan member aku c hafiz terus chow dari gerai tu kerana tak tahan dengan pemandangan yang agak hampeh... tiba2 je sekumpulan pondan dan mak nyah duduk kat meja depan kitorang... lepas tu asyik toleh2, jeling2, siap pasang ayu skali... ala..nak mintak ngorat la tu... eeeiii.. geli aku...rasa nak hentak je hidung diorang dengan helmet sorang demi sorang... klu aweks takpe la jugak... huhuh dunia~~~ dunia~~~

Bila dah blah.. kitorang lepak la kat parking kereta di kawasan civic centre Tutong... tengah duduk2 atas jalan tiba2 je aku rasa nak begambar2 buang boring... so aku dengan member ni pun buat la gaya ala2 model utk bike show... cuma kitorang tak seksi... menyeksa kan mata korang ada la heheheh tak la banyak sangat aku amik gambar... gambar aku sendiri pun tak banyak.. gambar member je yg lebih kat sini heheheh bila boring udah melanda diri.. mcm2 la gaya kitorg buat... tapi korang tengok gaya aku sempoi je la.. memang tak pandai bergaya aku ni.. nak buat gaya bodoh2 boleh la.. hehehe

lepas tu kitorang pun balik la umah... tamat!! (apa la dia punya ending ni.... >.<) wakakakakaka

~ 0 comments

Aku...dia...dan mereka2... =P



Aku rasa aku dah biasa dengan kehidupan single aku pada ketika ni. aku tak rasa aku sunyi tanpa kekasih... aku happy dengan life aku ketika ni... berkenalan dengan kawan baru, tak payah susah2 nak jaga hati kekasih.. lagipun skrg aku dah slalu kluar enjoy dgn kawan2 ku.. klu ada masa, lepak dgn geng2 keras moto aku.

Adakah aku masih terkenangkan kisah cinta yg dah lepas? aku mungkin ingin melupakannya tapi aku takkan menafikan yang aku masih teringatkan bekas kekasihku yg tinggal di seberang lautan... tidak ku nafikan yg aku masih merindui nya... tapi hingga kini... aku masih tak tahu adakah dia akan kembali kepadaku?

Kini mama & babah mulai sibuk nak tahu tentang cinta ku.. mentang2 la adik ku dah kawen.. sibuk la diorg nak aku kawen jugak agaknya ni... hahaha menurut firasat aku yg tak berapa tajam sangat ni... aku rasa2 dalam diam2 diorg dah mula nak mencarikan jodoh ku... alamak!! ni dah sama mcm percintaan zaman dulu2... jodoh d tentukan oleh orang tua.. huhuhu... sbb ari tu tengah sembang2 lepas makan... babah ada ckp tentang anak auntie ni... pastu mama pulak ckp tentang anak uncle tu... malas la aku nak layan.. aku balas dengan lawak je la... hehehehe

so, memang betul jodoh ni dah dalam rancangan Allah... cuma aku masih tak tau, sapa agaknya jodoh aku nanti... heheheh adakah kekasih lama ku akan kembali padaku? adakah aku akan kawen dengan jodohku yg d carikan oleh orang tua ku? hehehehe susah ke nak fikir? mcm ni je la... korang relax je tak payah susah2 nak fikir.. aku sendiri pun malas nak fikir hahahaha yang penting aku enjoy dengan masa ku bersama kawan2 ku yg sentiasa ada d sisi ku ketika ni.... chatting, lepak, tgk wayang, ronda2, lunch, dinner, window shopping... memang aku tak rasa kesunyian selagi aku masih ada mereka... =)

nak tutup cerita aku ni, aku nak kasi tau kat korang yang aku akan kawen pada hujung tahun...senang2 datang la d majlis perkahwinan aku tu nanti ye... tapi tahun bila dan berapa aku tak tau lagi laa hahahahahahaa XD

~ Ahad, 14 Jun 2009 0 comments

I Follow them... =)